Skip to content

Τι είναι εδώ;

Το ιστολόγιο αυτό (blog δηλαδή) είναι ένας χώρος όπου αραδιάζονται προσωπικές σκέψεις και απόψεις δικές μου. Καθαρά δικές μου, που δεν χαρακτηρίζουν ούτε το χώρο που εργάζομαι, ούτε την οικογένειά μου, ούτε τους συλλόγους που είμαι γραμμένος και ακόμα χρωστάω συνδρομές, ούτε τους φίλους μου. Εδώ δεν υπάρχει καμία απολύτως τάξη ως προς τη θεματολογία, ούτε κάποιος σκοπός. Ούτε ξέρω πόσο τακτικά θα αναρτώ θέματα. Μπορεί τρία την ημέρα ή ένα τον μήνα (ή κανένα). Θα προσπαθήσω να βάλω τα post σε κατηγορίες αλλά σίγουρα το χάος θα νικήσει στο τέλος, είμαι σίγουρος.

Για θέματα επιστημονικά ή σχετικά με την επαγγελματική μου ιδιότητα υπάρχει το blog του εργαστηρίου (FGLab) στο http://arilab.wordpress.com/ και άλλες ιστοσελίδες όπου συγκεντρώνονται τα παράγωγα της δραστηριότητας για την οποία με πληρώνει ο φορολογούμενος (εσύ δηλαδή). Εδώ μην περιμένεις σοβαρά θεματα και αν πάρεις κάτι από αυτά που γράφονται εδώ στα σοβαρά, τότε δικό σου πρόβλημα. Επίσης αν θιχτείς από κάτι που γράφω εδώ πάλι δικό σου πρόβλημα, καθώς δεν έχω πρόθεση να θίξω κανέναν. Πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να πει τα πάντα, αρκεί να τηρεί δύο βασικές αρχές: (α) να τα λέει με τρόπο που δεν προσβάλει και (β) να τεκμηριώνει αυτά που λέει. Με το σκεπτικό αυτό, μπορείς φυσικά και εσύ να απαντήσεις με σχόλιο σε κάτι που γράφω. Το θέλω αυτό. Αρκεί να τηρείς αυτές τις δύο αρχές. Και να μου αναγνωρίζεις και το δικάιωμα να κάνω λάθος φυσικά.

Επειδή όμως τα θέματα που θα εκτίθενται εδώ τα χειρίζομαι εγώ, είναι μοιραίο αυτά να περιστρέφονται γύρω από τα δικά μου ενδιαφέροντα και τις δικές μου δραστηριότητες. Θα βρεις δηλαδή εδώ συζητήσεις και σκέψεις που μπορεί να ξεκινούν με αφορμή την επιστήμη, την εκπαίδευση, τη ζωή στην επαρχία, το περιβάλλον, τον αθλητισμό. Όπως και να έχει – τονίζω ξανά – αυτό το blog δεν είναι σχετικό με τίποτε από όλα αυτά. Είναι σκέψεις και ιδέες.

Το γιατί θέλω να εκθέσω τις σκέψεις και τις ιδέες αυτές σε κοινή θέα είναι κάτι που δεν μπορώ να σου το εξηγήσω τη στιγμή αυτή. Δίσταζα πολύ να το κάνω γιατί ξέρω ότι πιθανόν κάποιοι που με ξέρουν θα παρεξηγήσουν αυτά που γράφω ή θα παρεξηγηθούν. Ή θα θεωρήσουν ως αδυναμία την έκθεση συναισθημάτων, απόψεων και σκέψεων χωρίς καμία ασφάλεια. Αυτό όμως πάντα δεν συμβαίνει; Στην καθημερινή επικοινωνία με τους ανθρώπους; Νιώθω πολλές φορές οι λέξεις να με πνίγουν και να θέλουν να βγουν. Η τεχνολογία μας δίνει πια τον τρόπο να φτάσουμε σε περισσότερους αποδέκτες. Για να δούμε. Μπορεί να είστε πολλοί που διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Ή μπορεί και κανένας. Μπορεί απλά να βάζω εδώ αρχεία, σαν να τα αποθήκευα σε σκληρό δίσκο. Είμαι ΟΚ και με τις δύο εκδοχές.

Σε ευχαριστώ λοιπόν που έκανες τον κόπο να έρθεις μέχρι εδώ και ελπίζω να μην σε έκανα να βαρεθείς. Αλλά και να βαρέθηκες, πάλι δεν πειράζει, δεν έχω σκοπό να διασκεδάσω κανέναν.

Αριστοτέληςheadwind

Υ.Γ. Μάλλον πρέπει να εξηγήσω λίγο γιατί διάλεξα τον τίτλο «κόντρα στον άνεμο». Αν είσαι ποδηλάτης ή έχεις κάνει συστηματικά ποδήλατο θα καταλάβεις. Αν όχι, πάλι δεν είναι δύσκολο να πιάσεις το υπονοούμενο. Δεν σημαίνει ότι αυτά που θα βρεις εδώ είναι ενάντια σε κάποιο ρεύμα. Μπορεί να είναι mainstream τελείως. Ούτε είμαι επαναστάτης. Το «κόντρα στον άνεμο» δηλώνει το λεγόμενο ξεβόλεμα. Πιστεύω ότι το να κυνηγάει κανείς το πιο βολικό και το πιο ανώδυνο είναι λογικό και ανθρώπινο. Αλλά επίσης ανθρώπινο είναι να δοκιμάζει κανείς και να ξεβολεύεται λίγο. Να στρέφεται και κόντρα στον άνεμο, να κουράζεται. Το βόλεμα μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο. Το ξεβόλεμα μας πάει μπροστά και μας κάνει και καλύτερους ανθρώπους. Θέλω λοιπόν να ξεβολευτώ. Και να μάθω από αυτό.

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: